האם צריך להוריד תכשיטים לפני הטיפולים בספא?

בין אם אתם מגיעים לספא לטיפול פנים, לעיסוי גוף או לבניית ציפורניים, יום ספא הוא אחד הבילויים המרגיעים והנינוחים ביותר. 

טיפולי ספא נראים אולי כמו בילוי פסיבי, אבל בזמן שאתם שוכבים שם קורים לא מעט דברים. החל מקיטור שיכול לחמם פירסינג בפנים, דרך מגבות חמות שעלולות להיתפס בשרשראות זהב שאתם עונדים על הצוואר, וכלה בשמן עיסוי שעלול להוביל להחלקת הטבעת מהאצבע. שלא לדבר על כך שתכשיטים יכולים להוות מכשול לעבודת העיסוי עצמה.

בדרך כלל עדיף להסיר את התכשיטים לפני הטיפול, וברוב מכוני הספא תקבלו לוקר שבו תוכלו להניח את החפצים שלכם. יש גם מטופלים שמסירים את התכשיטים רגע לפני הטיפול ומחליקים אותם לכיס החלוק שקיבלו בספא. זו טעות! 

לא תאמינו באיזו תדירות מתקבלות בספא קריאות נואשות על תכשיט יקר ערך שנשאר בכיס החלוק. למרבה הצער התכשיט עלול להגיע לכביסה ואולי גם למייבש. 

אגב, כיוון שתכשיטים של מטופלים עלולים ללכת לאיבוד במהלך הביקור בספא, ברוב מכוני הספא יש מדיניות הכוללת אזהרה שהספא לא אחראי לפריטים שאבדו או ניזוקו במהלך הביקור שלכם. לכן, בשביל השקט הנפשי שלכם, אולי עדיף להשאיר את התכשיטים בבית. כך תוכלו להתמקד במטרה העיקרית שלשמה הגעתם לספא, מנוחה ורגיעה!

אילו תכשיטים צריך להוריד לפני העיסוי?

אם בכול זאת הגעתם לעיסוי כשאתם עונדים תכשיטים כלשהם, יש כמה תכשיטים שכדאי לשקול להסיר לפני העיסוי. אלה כוללים שרשראות מכול סוג, עגילים גדולים, צמידים וטבעות.

אם אתם מקבלים עיסוי פנים, צוואר או כתפיים, עליכם להסיר את השרשרת והעגילים הגדולים שעלולים להפריע. אם אתם מקבלים עיסוי בזרועות ובידיים, יש להסיר את כל הצמידים והטבעות.

האם זה בסדר לא להסיר את התכשיטים לאורך זמן?

האם אתם ישנים עם הטבעות, אף פעם לא מורידים את השרשרת מהצוואר ונוטים לענוד את העגילים הצמודים האהובים עליכם יום אחרי יום? אם כן, אתם לא לבד. הרבה אנשים נוהגים כך, אבל האם אי פעם תהיתם אם זה טוב לעור שלכם?

לפי מומחי העור, ענידת תכשיטים ללא הפסקה אינה עניין גדול, כל עוד אתם מנקים אותם באופק קבוע וכל עוד התכשיטים עשויים מחומרים שלא מגרים את העור שלכם.

אמנם, ענידת התכשיט לאורך זמן יכולה להזיק לתכשיט, אבל אין סיכונים בריאותיים רציניים לענידה מתמשכת של התכשיטים, כולל בזמן המקלחת והשינה.

בעיות עלולות להתעורר כאשר יש לכם רגישות או אלרגיה לתכשיטים שלכם. במקרה זה, כל חשיפה ממושכת עלולה לגרום לתסמינים כמו גירוד, יובש, עור מתקלף או קשקשי. לפעמים, העור מפתח גם פריחה או שלפוחיות.

כמו כן, אם התכשיט לא עשוי מזהב מלא או מכסף, הוא עלול ליצור תגובה שתזיק לעור. מתכות שמתווספות לתערובת הזהב או הכסף, כמו ניקל, עלולות לגרום לגירוי של העור. כשתכשיטים כאלה מוכתמים הם משחירים, כך שהם ישחירו גם את העור.

הזעה או נטילת תרופות מסוימות יכולות גם הן לגרום לתגובה בין התכשיט לעור. לכן, לא מומלץ לענוד תכשיטים שעשויים ממתכות מסוימות בזמן האימון הגופני, כדי לא להזיק לתכשיט או לעור. 

אז איך תדעו אם אתם אלרגיים למתכות מסוימות?

רופא עור יכול לבדוק אתכם כדי לאבחן אם העור שלכם רגיש לניקל, לנחושת או למתכות אחרות שאינן זהב, כסף או פלטינה.

יש מומחים הממליצים באופן גורף להסיר תכשיטים שאינם איכותיים לפני המקלחת. תכשיטים טרנדיים, כמו אלה העשויים מכסף סטרלינג או מציפוי ניקל, נוטים להיות מוכתמים, וההכתמה הזו עלולה לשנות את צבע העור שלכם. כך שאת התכשיטים הזולים יותר עדיף להסיר לפני המקלחת.

מאמרים נוספים

דילוג לתוכן